עיכובים בשער

כדוגמה לרמת התחכום של האלגוריתם של Logisim, שקול את המעגל הבא.

#########

זה "ברור" תמיד מוציא 0. אבל שערים NOT לא מגיבים באופן מיידי לכניסות שלהם במציאות, ו גם לא בלוגיסים. כתוצאה מכך, כאשר הקלט של מעגל זה משתנה מ-0 ל-1, שער ה-AND ישתנה ראה בקצרה שתי כניסות 1, והוא יפלוט 1 לזמן קצר. לא תראה את זה על המסך. אבל ההשפעה היא ניתן לצפייה כאשר אנו משתמשים בפלט של שער ה-AND כקלט לשעון של כפכף D.

#########

דחיפה של קלט ה-0 כדי להפוך ל-1 מובילה ל-1 מיידי שנכנס לכפכף D, וכך לכפכף הכפכף. הערך יתחלף בכל פעם שהקלט המעגל יעבור מ-0 ל-1. ניתן גם לראות את הרצף המפורט הודות למצב שלב אחר שלב של הסימולציה.

לכל רכיב יש עיכוב הקשור אליו. נוטים להיות רכיבים מתוחכמים יותר המובנים ב-Logisim עיכובים גדולים יותר, אך עיכובים אלו הם שרירותיים במקצת ועשויים שלא לשקף את המציאות.

#########
עולם לוגיסים

#########
עולם אמיתי

מנקודת מבט טכנית, קל יחסית להתמודד עם רמת התחכום הזו בסינגל מעגל חשמלי. עם זאת, התמודדות עם עיכובי שער היטב על פני תת-מעגלים היא קצת יותר מורכבת; לוגיסים אכן מנסה לטפל בזה בצורה נכונה על ידי הצבת כל ערכי ההתפשטות של הרכיבים הפרימיטיביים בלוח זמנים אחד ללא קשר למעגל המשנה בו הרכיב נמצא.

דרך אפשרויות הפרויקט של הדמיה של חלון tab, תוכל להגדיר את Logisim להוסיף עיכוב אקראי, מדי פעם, להפצה של רכיב. זה נועד לדמות את חוסר האחידות של מעגלים אמיתיים. בפרט, תפס R-S שנבנה באמצעות שני שערי NOR יעשה זאת להתנדנד ללא האקראיות הזו, מכיוון ששני השערים יעבדו את התשומות שלהם בשלב נעילה. האקראיות הזו היא מושבת כברירת מחדל.

שימו לב שאני מפסיק לומר שלוגיסים תמיד מטפל היטב בעיכובי שער. אבל לפחות זה מנסה.

הבא: שגיאות תנודה.